Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Katja Kruit | Album release Live A Little More

26 november @ 20:00 - 22:00

Gratis
Katja Kruit | Album release Live A Little More

Een persoonlijk album over jezelf tegenkomen, dierbaren verliezen en álles uit het leven willen halen. Dat is wat de Delftse zangeres, steel-gitarist en songwriter Katja Kruit op 26 november uitbrengt. Bij de releaseshow speelt ze de country-Americana liedjes met volledige band.

De liedjes zijn een ode aan countrymuziek, haar Amerikaanse roots en haar muzikale helden zoals the Chicks en Bonnie Raitt. Een album met veel steel guitar, een beetje eigenwijze humor, “three chords and the truth”, een snik en een knipoog. Op zondag 26 november zal Kruit samen met de muzikanten waarmee het is opgenomen, het album presenteren. Na afloop zal de vinyl LP verkrijgbaar zijn en zal Katja deze natuurlijk signeren.

In de coronatijd voelde Kruit zich, zoals zoveel mensen, ontzettend opgesloten. Het leven leek stil te staan. Haar gedachten dreven regelmatig naar het Amerikaanse gevoel van vrijheid: Het uitgestrekte landschap. Een lange autoweg. Ze schreef ineens een heleboel liedjes. Als vanzelf werden het country liedjes: dat was de muzikale taal die uit haar kwam, de taal van haar roots. Ze besloot een grote droom waar te maken en de 13 mooiste liedjes professioneel op te nemen en uit te brengen op Spotify en vinyl. Het verlangen om voluit te leven – ondanks alles – is de titel van het album geworden: Live A Little More.

Countryliefhebber Katja Kruit heeft Amerikaanse roots en leerde dobro – een vorm van slide gitaar – spelen in de USA. Toen ze terugkeerde naar Nederland, was ze vastbesloten om de country en bluegrass te blijven spelen en verder te verspreiden. De geboren en getogen Delftse heeft inmiddels met diverse bands op country- en bluegrasspodia gestaan en trad eerder o.a. op in het Rietveld Theater, bij het Delftse Knapsack Festival en bij het Bluegrass Festival Rotterdam.

De band bestaat uit:

Zang, dobro en lap steel gitaar: Katja Kruit
Akoestische gitaar: Joost Abbel
Elektrische gitaar & mandoline: Arthur Deighton
Elektrische & contrabas: Jean Paul Joosten
Drums: Ronald Croes

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://rietveldtheater.stager.co/web/tickets/111338507

Locatie

HAL015
Delft, + Google Maps