Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ellyne Wieringa | Zijspoor van Brahms

23 november @ 20:30 - 22:30

Gratis
Ellyne Wieringa | Zijspoor van Brahms

De integriteit van Brahms omringt met de humor van Haydn. Dit recital is misschien wel een zijspoor van de vele paden die er te ontdekken zijn rondom Johannes Brahms, een van de meest invloedrijke componisten uit de romantische periode.

Brahms staat erom bekend dat hij trouw bleef aan de klassieke leer. Hij schreef vele meesterwerken die als een eerbetoon dienen aan de grootmeesters die hem voor waren: zoals Beethoven en Haydn. Na de lichtvoetige kant te belichten van deze toonaangevende componisten, zullen we ons keren tot de sensitiviteit van Brahms. De gelaagdheid, gevoeligheid en integriteit lijkt in samenkomst met de klassieke leer een recept om Brahms zijn muziek te doen verheffen.

Middels een uitstapje naar Nederland omvat dit programma een kleine vertakking van de vele invloeden van Brahms. De composities van Julius Röngten, een Duits/Nederlandse componist, lijken hand in hand te gaan met een “Brahmsiaans” idioom. Door af te sluiten met een humoristisch karakterstuk van Röntgens Noorse vriend en componist Edvard Grieg blikken we terug op een langgevestigde maar soms wat onbelichte traditie van schertsende karakters in de klassieke muziek.

Programma met o.a.:
J. Haydn – Klaviersonata hob: XVI/19 in D groot
J. Brahms – Klavierwerken op. 79 en op. 117
J. Röntgen – Romances op. 32
E. Grieg – Lyrische Stücke

Gegevens

Datum:
23 november
Tijd:
20:30 - 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://rietveldtheater.stager.co/web/tickets/111316952

Locatie

HAL015
Delft, + Google Maps